Events bij Guulke

We organiseren geregeld leuke events bij Guulke. Hier publiceren we wat we binnenkort in petto hebben!

serveer

Actuele events

Nederweert Kermis

Vrijdag 27 t/m dinsdag 31 augustus - OPEN VANAF 11:00 UUR
Op stap met een biertje of cocktail relaxt in je stoel, het horecaplein is dit jaar iets anders maar het wordt alsnog een gezellige boel. De keuken is geopend van 12:00 tot 20:00 uur, dan staan de heren van de keuken voor jullie achter het vuur. Een kermiskaart met voor ieder wat wils, kijk even rustig, dan serveren we jou ondertussen nog een koude pils.

Historische rondleiding door de kern van Nederweert

Deze rondleiding is volgeboekt. Er volgen nieuwe data voor rondleidingen in 2022.

 

Beleef het verleden aan de hand van gids Alfons Bruekers.

Op zondag 12 september 2021 vindt er een cultuurhistorische rondleiding plaats door het centrum van Nederweert. In een wandeling van circa twee uur neemt gids Alfons Bruekers de deelnemers mee terug in de tijd. Aan de hand van bijzondere verhalen en achtergronden schetst de historicus een verrassend beeld van de geschiedenis van het Peeldorp.  Een must voor iedereen die meer wil weten over Nederweert.     

 

Verbazen

Hoewel veel van het oude dorpsschoon in de kern van Nederweert in de loop der jaren verloren is gegaan, herinnert er nog veel aan de kleurrijke geschiedenis. Een wandeling door de kern brengt U in contact met echo’s uit het verleden. Zelfs verknochte Nederweertenaren zullen zich verbazen over de vele historische wetenswaardigheden en anekdotes die verbonden zijn aan huizen en gebouwen in de dorpskern. Voor geïnteresseerden van buiten de gemeente is het een boeiende kennismaking met Nederweerts verleden.

 

Praktische gegevens

Onder leiding van de gepassioneerde gids Alfons Bruekers wordt U rondgeleid door de oude kern van Nederweert. De route voert door de Kerkstraat, Beuldersweg, Schoolstraat, Pastorieweg en Kapelaniestraat. Op een tiental plekken langs de route wordt even stilgehouden en krijgen deelnemers een toelichting over de geschiedenis en de bezienswaardigheden.

De route duurt ongeveer twee uur. Wandelschoeisel en eventueel een paraplu wordt aangeraden. De rondleiding start en eindigt bij Guulke eten en drinken, Geenestraat 2A.

Ontvangst om 10.30 uur met koffie en vlaai. Aanvangstijd rondleiding om 11.00 uur.

 

Wat krijgt U zoal te zien en horen?

Middeleeuwse magische runentekens in de kerktoren. Het eerste illegale bouwproject. Ondernemende vrouwen. De straat der schone kunsten. De Franse school. De geheime schuilkerk. Het huis van de twaalf ambachten en de dertien ongelukken. De drie pastorieën. De voormalige bierbrouwerijen. De heilige Antonius van Nederweert. Het romantische paadje. Waarom de kerktoren speklagen heeft. Het oudste grafkruis op het kerkhof. Waarom geiten en bokken niet op het kerkhof konden komen. De vrijheidsboom uit 1792. De legendarische Willibrordusput. En nog veel meer. Kortom een ontdekkingstocht die meer dan de moeite waard is.

 

Opgeven

Deelname aan de historische wandeling kost € 10,- per deelnemer. Dat is inclusief koffie met vlaai. Opgeven kan bij Guulke eten en drinken, tel. 0495-634221 of via info@guulke.nl

rondleiding Nederweert
foto wandeltocht
Scroll naar top