Arrangement 1: Historische rondleiding door de kern van Nederweert

Data voor 2022:

  • zondag 24 april
  • zondag 11 september (Monumentenweekend)

Beleef het verleden aan de hand van gids Alfons Bruekers

De cultuurhistorische rondleiding door het centrum van Nederweert is erg populair. In een wandeling van circa twee uur neemt gids Alfons Bruekers de deelnemers mee terug in de tijd. Aan de hand van bijzondere verhalen en achtergronden schetst de historicus een verrassend beeld van de geschiedenis van het Peeldorp. Een must voor iedereen die meer wil weten over Nederweert.

Verbazen

Hoewel veel van het oude dorpsschoon in de kern van Nederweert in de loop der jaren verloren is gegaan, herinnert er nog veel aan de kleurrijke geschiedenis. Een wandeling door de kern brengt u in contact met echo’s uit het verleden. Zelfs verknochte Nederweertenaren zullen zich verbazen over de vele historische wetenswaardigheden en anekdotes die verbonden zijn aan huizen en gebouwen in de dorpskern. Voor geïnteresseerden van buiten de gemeente is het een boeiende kennismaking met Nederweerts verleden.

Praktische gegevens

Onder leiding van de gepassioneerde gids Alfons Bruekers wordt u rondgeleid door de oude kern van Nederweert. De route voert door de Kerkstraat, Beuldersweg, Schoolstraat, Pastorieweg en Kapelaniestraat. Op een tiental plekken langs de route wordt even stilgehouden en krijgen deelnemers een toelichting over de geschiedenis en de bezienswaardigheden.

De route duurt ruim twee uur maar is vrij kort van afstand. Wandelschoeisel en eventueel een paraplu wordt aangeraden. De rondleiding start en eindigt bij Guulke Eten en Drinken, Geenestraat 2A.

Ontvangst om 10.30 uur met koffie en vlaai. Aanvangstijd rondleiding om 11.00 uur, einde 13.15 uur.

Opgeven

Deelname aan de historische wandeling kost € 10,- per deelnemer. Dat is inclusief koffie met vlaai. Opgeven kan bij Guulke eten en drinken, tel. 0495-634221 of via info@guulke.nl

Scroll naar top